top of page

Typiske problemstillinger

Kriser 

Jeg føler mig ude af mig selv. Er jeg ved at blive skør? Jeg kan ikke huske, ikke koncentrere mig, ikke finde ro? Det er som om, det sker for en anden end mig. Hvad er det, der sker med mig? 

Voldtægt/overfald

Jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke kæmpede imod. Eller i det mindste råbte om hjælp. Jeg er så vred på mig selv, jeg skammer mig. 

Traume
Livskriser

Jeg er lige blevet 40 år og har det så underligt. Var det det her, jeg ville? Hvad skal jeg nu? Giver det overhovedet mening? Er jeg glad eller lykkelig?

Depression og nedtrykthed

Jeg har aldrig haft det sådan før, og det skræmmer mig? Hvad kan jeg selv gøre, for at få det bedre? Skal jeg tage medicin? Skal jeg sygemeldes? Hvad siger jeg til min familie og til min arbejdsgiver?

Angst
  • Jeg bliver pludselig bange, helt uden grund. Jeg forstår det ikke? Hvad sker der? Hvorfor kan jeg ikke berolige mig selv, jeg ved jo godt, der ikke sker noget?

  • Jeg går rundt med en konstant uro og ængstelse. Som om jeg bare venter på, at det værste sker.

  • Jeg havde kræft for 1 år siden, og nu er jeg frygtelig angst for at kræften skal vende tilbage igen.

Jeg oplever ulykken/overfaldet/dødsfaldet m.m. igen og igen. Det er som om jeg er der igen, det går ikke væk og bliver ikke mindre.

Problemer i parforhold

Vi taler ikke rigtig sammen længere. Det er som om vi glider mere og mere fra hinanden. Min ægtefælle har været utro, kan vi finde hinanden igen? Skal vi lade os skille, eller er der håb for os, hvis vi virkelig ønsker at blive sammen?

Problemer hos børn og unge

Min teenagedatter har det svært. Hun er ked af det, har et lavt selvværd, er perfektionistisk. Hvordan hjælper jeg hende bedst?

Problemer/dilemmaer på arbejdspladsen

Jeg har svært ved at lægge mit arbejde fra mig, når jeg kommer hjem. Gør vi det rigtige på arbejdet? Hvad er vores kerneopgave? Er vi enige om det? Er der noget, vi kan gøre anderledes? Bedre? Hvordan passer vi bedst på os selv og hinanden?

Stress

Er det stress, jeg oplever? Hvad er det, som stresser mig? Hvad kan jeg gøre, for at få det bedre igen? Skal jeg lade mig sygemelde? Hvor længe er det bedst, at jeg er sygemeldt? Hvad skal der til, for at jeg opnår bedre balance ml. arbejdsliv og privatliv? Hvordan taler med min leder om det?

Sorg, kompliceret/forlænget sorgreaktion

Jeg mistede min mand for 8 mdr. siden, og det er som om, jeg bliver mere og mere ked af det. Er det almindeligt? Er jeg ved at udvikle en depression? Hvad gør jeg nu?

bottom of page